Soms loop je vast in je leven

Denk weer in mogelijkheden

Therapie

Iedereen loopt wel eens vast in zijn leven. Meestal kom je er alleen of met behulp van naasten en vrienden weer uit. Het kan echter ook zijn, dat je steeds weer tegen hetzelfde aanloopt en het niet weet te doorbreken. Klachten kunnen ontstaan (bijv. angsten, depressieve gevoelens, slapeloosheid, lusteloosheid, fysieke klachten). Therapie kan helpen om weer meer helderheid te krijgen, patronen te doorbreken, klachten te reduceren of ermee om te leren gaan.

Ik bied kortdurende therapie (5 tot 15 sessies van 1,5 uur) aan, waarbij ik zoveel mogelijk aansluit bij wat er op dat moment nodig is om te herstellen.

Denken in mogelijkheden

In de therapie ga ik uit van jouw eigen vermogen tot verandering en richten wij ons op wat je wilt bereiken. De therapie is dan ook oplossings- en toekomstgericht. De therapie is gericht op de mens in zijn totaliteit: lichaam, denken, gedrag en gevoel zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

Inzicht en ervaringsgericht leren

Ik ga met je in gesprek om meer inzicht te krijgen en losser te komen van belemmerende overtuigingen. Daarnaast kom ik graag met je uit de stoel, bijvoorbeeld om gesprekken met jezelf en interacties met anderen te verbeelden. Het is bewezen dat inzicht en verandering niet alleen uit denken voortkomt, maar ook uit ervaren, doen en zien. Ik beschik over een breed pallet aan middelen die ik in kan zetten waar ze nodig zijn (o.a. Voice Dialogue, RET, dramatechnieken, systemisch werk/opstellingen).

Het ijkpunt ben jij zelf!

De therapie kan heel concreet zijn. Ik laat je ervaren hoe het nu is en hoe het anders kan – ik laat je voelen en uitproberen met behulp van voorbeelden uit jouw leven. Uiteindelijk ben jij je eigen ijkpunt en is het de kunst om in verbinding met je hoofd én lijf te zijn. Je leert meer de signalen van je lijf te begrijpen en ernaar te handelen. “Kopzorgen hebben. Een moeilijk onderwerp ligt zwaar op de maag. Het hart is gebroken. Teveel op de schouders nemen. De strot niet uit krijgen..”. Als je ook naar je lijf leert luisteren, dan kom je meer over jezelf te weten.

Wat levert het op

Verschillende voorbeelden van resultaten:

  • je hebt meer zelfvertrouwen
  • je hebt inzicht in je klachten
  • je kan beter met je klachten omgaan en/of je klachten zijn minder geworden
  • je kan je beter ontspannen
  • je weet eigen grenzen beter te bewaken
  • je bent minder angstig geworden en weet hoe je met je angsten om kan gaan
  • je kan je beter uiten
  • je hebt betekenis kunnen geven aan verlies van bijv. naasten, werk, relatie
  • je voelt je minder eenzaam; je hebt je gevoelens leren delen met anderen
  • de fysieke klachten zijn verminderd – je weet je lijf beter te ‘volgen’