Overwin je angsten

Gebruik je verstand en je lichaam

Coaching

Individuele begeleiding gericht op de toekomst, werkend in het heden, lerend van het verleden.

Wie steeds weer tegen dezelfde obstakels loopt, zich gevangen voelt in een manier van leven en zichzelf niet weet te bevrijden, die kan hulp gebruiken. Wie last heeft van zichzelf op zijn werk en/of privéleven, heeft baat bij begeleiding.

Je kunt last hebben van faalangst, maar net zo goed van perfectionisme, je kunt last hebben van bescheidenheid, maar net zo goed van onzekerheid. Het kan ook zijn dat je helemaal niet weet wat er speelt, maar dat je je al tijden niet lekker voelt, dat je steeds weer tegen hetzelfde aanloopt (regelmatig ruzie hebben, gespannen of onzeker voelen, teveel eten/drinken/tv kijken, slecht slapen, piekeren of andere negatieve patronen). Hoe vind je de balans terug tussen werk en privé? Hoe kan je met conflictsituaties omgaan? Wat is jouw eigen manier van leidinggeven?

Reflectie én Actie

Er zal aandacht zijn voor overtuigingen die een last vormen of juist krachtig zijn. Je zal uitgedaagd worden zowel je verstand als je lichaam te consulteren en in te zetten om je doelen te bereiken. Door oefening en verbeelding ervaar je in je lijf wat wel en wat niet werkt, waar de spanning zit en waar je energie van krijgt. Juist door verbinding te maken met zowel je hoofd als je lijf heb je meer informatie waar je op kan leren varen.
In een coachingstraject zie/ervaar je waar jouw kracht zit, wat jouw eigenheid is.

Doen wat werkt

Afhankelijk van wat nodig is, maak ik gebruik van verschillende methodes (o.a. RET, Voice Dialogue, Systemisch werk en Provocatief Coachen – zie ook meer uitleg over de methodieken bij Informatie). Daarnaast werk ik samen met andere disciplines, zoals Haptonomie, Mensendieck en Carrière reading. In overleg met jou kunnen we het resultaat versterken, door naast de gesprekken, gebruik te maken van deze andere methodes.

Wat levert het op

Verschillende voorbeelden van coachingsresultaten:

  • Je bent mentaal sterk genoeg om een keuze te maken.
  • Je neemt jezelf serieus en daardoor nemen anderen je ook serieus.
  • Je bakent beter je grenzen af en leeft meer je wensen na.
  • Werk en privé zijn beter in balans.
  • Je piekert minder en ervaart meer ontspanning en plezier.
  • Je kan beter omgaan met conflicten.
  • Je vindt je eigen manier van leidinggeven, begeleiden.

Doorlooptijd en opbouw

Een traject start altijd met een intake, waarin doelen geformuleerd worden en gekeken wordt of er voldoende klik is om samen aan de slag te gaan. Mocht coaching voor je werk nodig zijn, dan is het aan te raden je leidinggevende ook te betrekken bij de intake. Een coachingstraject duurt gemiddeld 8 sessies van 1,5 uur. Tussendoor krijg je opdrachten om met je eigen doelstellingen aan de slag te gaan en word je gevraagd reflectie verslagen te schrijven. Als afsluiting zal er een eindgesprek plaatsvinden, waar zo nodig ook je leidinggevende bij aanwezig is.